Gokkasten

Vrolijke kleuren, leuke plaatjes, lichtflitsen en geluidseffecten. Gokkasten zoals we ze nu kennen bestaan al meer dan 100 jaar. Al die tijd hebben ze een grote aantrekkingskracht op mensen gehad. Toch zijn er nog een paar feitjes over gokkasten die je vast nog niet kende!

Wat is het verschil tussen een normale gokkast en een progressieve gokkast?

Een progressieve gokkast laat je wegdromen over luxes villa’s, je eigen jacht, het maken van een wereldreis… Hoe dat komt? Dat komt omdat je met progressieve gokkasten kans maakt op enorme bedragen. Terwijl ‘normale’ gokkasten met een vaste hoofdprijs werken, blijft de jackpot van een progressieve gokkast alsmaar groeien. Dit kan wel oplopen tot in de miljoenen!

De grootste jackpot

De grootste jackpot ooit gewonnen met een gokkast is maar liefst 17,8 miljoen euro! Dit uitzonderlijke bedrag werd in 2015 gewonnen door de Brit Jonathan Heywood. Hij speelde de progressieve gokkast van een online casino met een inzet van 25p, dat is ongeveer 34 eurocent. Kun je je het voorstellen?

Waarom zie je zo vaak fruitsymbolen bij klassieke gokkasten?

De traditie om fruitsymbolen te gebruiken ontstond al ruim honderd jaar geleden. In het begin van de 20e eeuw was gokken nog verboden. Toch werden er illegaal al allerlei gokmachines op de markt gebracht. Om de regels te omzeilen waren deze gokkasten vermomd als kauwgombalautomaten. Je kon er dus geen geld mee winnen, maar kauwgom! De fruitsymbolen stonden toentertijd voor de smaak van de kauwgombal die je kon winnen. Trof je drie kersen op de automaat, dan won je een heerlijke kauwgombal met kersensmaak!

Inmiddels zijn de regels gewijzigd, is gokken legaal geworden en is het dus niet meer nodig om gokautomaten te ‘verhullen’ als kauwgombalautomaat. Toch werd de traditie van de fruitsymbolen voorgezet en is het nu nog een leuke verwijzing naar een interessant stukje geschiedenis!